Martin Štverák

ŽIVOT A PRÁCE V KANADĚ 2017

Working Holiday Canada 2017

Počet měsíců: 10

Austrálie, Nový Zéland, Kanada a další státy můžete také často slýchávat v souvislosti s prací a cestováním. Přál jsem si jednou vyzkoušet, jaké to je pracovat a žít v zahraničí. Nejsnadnější cesta by pro mne vedla do našich sousedních států, ale má cestovatelská duše chtěla zemi, která bude přece jenom trochu dále. Zvolil jsem program Mezinárodní zkušenost v Kanadě, díky kterému jsem získal možnost přidělení ročního pracovního povolení.

V únoru roku 2017 jsem tak mohl sedět v letadle směřujícím z Amsterdamu do kanadského Toronta. O Kanadě jsem toho moc nevěděl, takže i výběr, do jakého města pojedu, byl tak trochu loterií. Anglicky jsem uměl jen pár základních frází, ale zjistil jsem, že člověk může vyrazit, i když jazyk dané země neumí, jen to chce, získat si co nejvíce informaci předem. Hodně mi pomohly stránky Jak do Kanady a také blog Vojty Holoubka.

Nakonec jsem zůstal v Kanadě 10 měsíců, vyzkoušel jsem 2 zaměstnání a 3x jsem se stěhoval. Letní prázdniny jsme strávili společně s mou přítelkyní, která za mnou do Kanady přiletěla. Zažil jsem, jaké to je žít a pracovat v multikulturní zemi a odvezl jsem si z Kanady mnoho nezapomenutelných zážitků.

Pokud jste mladí a chtěli byste něco takového vyzkoušet, za sebe to můžu jen doporučit, ta zkušenost za to stojí. Rád se s vámi podělím o své zkušenosti, rady a tipy, které se vám můžou do začátku hodit.

Mezinárodní zkušenost v Kanadě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..