Martin Štverák

Známý fytoterapeut Dragan Jovanov doporučuje 7 ingrediencí v boji s rakovinou

sedm ingrediencí v boji s rakovinou

martinstverak.cz oblouk

Dragan Jovanov doporučuje, jak pomocí fytomedicíny bojovat s rakovinou. Těchto sedm hlavních ingrediencí by nemělo chybět ve výživě člověka trpícího touto nemocí.

Díky antioxidačnímu efektu máty, chilli papričky, česneku a zázvoru je dokázáno, že dané ingredience působí preventivně, ale zároveň i jako pomoc nemocným pacientům trpícím rakovinou.

Zázvor

Lék, který užívají obyvatelé severozápadní Evropy a stále častěji se užívá i u nás. Léčí se s ním mnohé zdravotní problémy například nachlazení. Užívá se sušený nebo čerstvý. Studie ukazuje, že zázvor působí protizánětlivě a je výbornou prevencí proti rakovině plic i zažívacího ústrojí. Často se užívá po chemoterapii, protože snižuje nevolnost a v kombinaci s medem posiluje imunitu.

zázvor

Rozmarýn vrací chuť k jídlu

Rozmarýn je středozemním kořením a je výborným zdrojem antioxidantů. Nejčastěji se používá do polévek, rajčatových omáček a při pečení. Je výborným spojencem při detoxikaci organismu. Může se užívat také jako čaj. Stimuluje játra, aby následně mohla vylučovat toxiny z těla. Rozmarýn je také prevencí při výskytu rakoviny jater, ledvin a slinivky. Rozmarýn pomáhá při návratu fyzických sil při závažné léčbě rakoviny.

rozmarýn

Kurkuma jako prevence při rakovině prsu

Kurkuma je přírodní antiseptikum. Dováží se ze zemí Dálného východu a po staletí se užívá jako pomoc při hojení ran i jako dezinfekce. Její použití je vhodné při léčbě revmatismu. Nové studie dokazují, že kurkuma zpomaluje rozvoj roztroušené sklerózy a působí jako prevence rakoviny prostaty, rakoviny prsu, nádoru a leukemie. Protože pomáhá při čištěni krve od toxinu, může se užívat současně s léky, také při absolvování chemoterapie i po chemoterapii.

kurkuma

Chilli zpomaluje buněčný růst rakoviny

Chilli papričky, cayenský pepř a feferony spadají do druhu pálivých paprik bohatých na kapsaicin. Chilli působí protizánětlivě, podporuje zdravé trávení a zabraňuje tvorbě polypů na sliznici střeva. Kromě toho studie ukazují, že lidé, kteří užívají pravidelně chilli v jídle, méně častěji onemocní rakovinou prostaty. Protože jsou papričky bohaté na vitamín A i C, zvyšují imunitu a zpomalují růst rakovinných buněk.

chilli papričky

Česnek je prevencí proti vzniku rakoviny plic

Česnek se nazývá přírodním antibiotikem a už v dávných dobách se užíval při léčbě zdravotních problémů. Studie potvrzují, že lidé, kteří pravidelně konzumují česnek mají menší riziko nástupu rakovinných procesů v těle. Užívá se zvláště jako prevence rakoviny plic a rakoviny prsu.

česnek

Máta na zotavení po ozařování

Čaj z máty se po staletí používá na zmírnění křečí při zažívacích problémech i během průjmů. Nyní je známo, že pomáhá při léčení syndromu dráždivého střeva a brání rozvoji rakoviny žaludku. Máta uklidňuje gastritidu a posiluje žaludeční sliznici, která je poté odolnější proti vzniku vředu. Po terapii ozařováním se mátový čaj užívá pro rychlejší obnovu organismu. Zvláště při ozařování krku a dýchacích cest.

máta peprná

Sladký heřmánek ochraňuje sliznici

Heřmánek, který se nejvíce užívá ve formě čaje se používá jako pomoc při uspávání a zmírňování křečí. Pravidelné pití heřmánku upravuje pH organismu, také zmenšuje riziko nástupu všech druhů rakoviny a používá se při léčbě ran v ústech po rakovině jazyku a hrdla.

heřmánek

LINKA6K

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..